Макс Браун од Google е најверојатно совршениот пример на инженер кој би работел во Google. Освен генијалност, г. Браун поседува опсесија да биде иновативен, па откако виде дека не може да купи огледало какво што си замисли, тој се одлучи да си направи свои. Но, бидејќи е компјутерски инженер, оваа огледало ќе биде специјално и […]

Прочитај повеќе

Qbo, робот со стереоскопска визија кој во себе има софтвер за препознавање на објекти и лица, развиен од компанијата TheCorpora, се препозна самиот себе во огледало. QBO, чиј код е слободен, е мал робот со вештачка интелигенција создаден за домашни потреби. Целта на креаторите е да создадат робот кој би служел како милениче. QBO располага […]

Прочитај повеќе

Контроверзниот сајт Wikileaks го изгуби својот .org домен кој беше изгасен од американскиот интернет провајдер, беше тргнат од серверите на Amazon, се повлече и PayPal преку кој одеа донациите за сајтот, а сега и Швајцарската пошта ја изгаси финансиската сметка на основачот на Wikileaks, Џулијан Асанж.

Прочитај повеќе