#1 Native рекламирање Иако брендовите го користат native рекламирањето години наназад, сепак е нешто што ќе се користи и наредната година доколку сакате вашиот бренд да се рекламира на начин на кој луѓето нема да го перцепираат како платена реклама. Овој начин на рекламирање станува популарен и ефективен бидејќи луѓето станаа вешти во игнорирање на […]

Прочитај повеќе

Мислите дека Google знае премногу за вас? Промените во Facebook и можноста за проверка на вашите интереси ќе ви овозможат да ѕирнете што знае и Facebook за вас. Во зависност од активностите на Facebook може да видите што сè социјалната мрежа користи кога ви презентира реклами. Од „весниците“ кои ги читате, сериите кои ги гледате, игрите кои […]

Прочитај повеќе

Реклами помеѓу таканаречените „приказни“ на Snapchat ќе ѝ овозможи на aпликацијата да има постојан и стабилен прилив на финансии. Платформата за споделување на слики, видео и текст крeираше API кое ќе овозможи продажба на реклами помеѓу сториите преку партнери. Snapchat и претходно имаше неколку супер идеи за монетизација на услугата, на пример, персонализираните геолокациски филтри или Snapchat-леќи. […]

Прочитај повеќе

(Oва е гостински пост на Ева Пиперевска, маркетинг менаџер во G6 Solutions. Ева се реши да напише серијал на блог постови за Google AdWords на Medium. Ги реобјавуваме со нејзина дозвола) Поради големиот интерес за минатата тема поврзана со митови за AdWords решив да ја продолжам темата со уште неколку гласини и факти. Мит бр. […]

Прочитај повеќе

(Ова e гостински пост на Митко Цабевски, стартап ентузијаст и ко-основач на u:Plug. Блог постот е објавен на Medium, а It.mk го реобјавува со негова дозвола) Обично сите големи работи започнуваат како шега и ретко кој може да предвиди дека комплетно ќе го променат начинот на кој конзумираме или создаваме содржини. Еден од тие феномени […]

Прочитај повеќе

(Oва е гостински пост на Ева Пиперевска, маркетинг менаџер во G6 Solutions. Ева се реши да напише серијал на блог постови за Google AdWords на Medium. Ги реобјавуваме со нејзина дозвола) Електронската пошта претставува неразделен дел од нашето секојдневие. Таа е сигурен инструмент преку кој ние сме во постојан контакт со нашите блиски, пријатели и […]

Прочитај повеќе

(Oва е гостински пост на Ева Пиперевска, маркетинг менаџер во G6 Solutions. Ева се реши да напише серијал на блог постови за Google AdWords на Medium. Ги реобјавуваме со нејзина дозвола) Google Adwords е платена платформа за рекламирање, достапна за сите бизниси без разлика дали станува збор за мали бизниси или големи корпорации. Мит бр. […]

Прочитај повеќе

Добри вести за огласувачите, маркетинг агенциите и компаниите кои сакаат да го претстават својот бренд на една од најпопуларните друштвени мрежи во моментот. Instagram, третата најголема друштвена мрежа во светот, со над половина милион корисници на Балканот, сега ја отвори платформата за огласување и за локалните девелопери и агенции. Тоа што го прави Instagram уникатен […]

Прочитај повеќе

Друштвeното рекламирање во 2014 година порасна за 41 отсто, а на крајот на годината беше забележана заработка од 15,3 милијарди долари. Не изненадува дека листата ја предводи Facebook, но изненадуваат 75 отсто од пазарот за кој е заслужна најголемата друштвена мрежа. Facebook лани инкасира дури 11,4 милијарди долари. Второто место е за Twitter со 1,2 […]

Прочитај повеќе

Огласувањето на Twitter конечно е достапно и во Македонија, Србија, Хрватска и уште 9 земји од Централна и Источна Европа. Twitter на својот блог објави дека Twitter Ads сега се достапни на вкупно 35 пазари во Европа, Средниот Исток и Африка со директен тим за поддршка или преку партнерства за предпродажба на реклами. [youtube]lwhs9-lhsc0[/youtube] Сега […]

Прочитај повеќе

На престојната конференција F8, закажана за крајот на април, Facebook ќе ја претстави својата огласувачка платформа за мобилните телефони, откриваат извори за Re/code. Facebook ќе им ја понуди платформата на компаниите и огласувачите за да пласираат реклами и на мобилните телефони, користејќи го моќното таргетирање на Facebook. Платформата нема да биде за рекламирање само на […]

Прочитај повеќе

Друштвената мрежа најави дека огласувачите наскоро ќе може да таргетираат корисници кои користат други мобилни апликации. Facebook, во соработка со издавачите на апликации и огласувачите, ќе пласира реклами чија предност е што ќе таргетираат според корисничкиот профил на Facebook, односно според корисничките интереси, лајкови, локација и други активности на мрежата. Во моментов тестот на надворешните […]

Прочитај повеќе