НајдиАвтомобил.мк е нов македонски сервис за огласување на автомобили. Но, станува збор за агрегатор на огласи, кој на едно место ги презентира сите огласи за автомобили и овозможува нивно споредување и сместување на огласите во листа „омилени“. НајдиАвтомобил ги агрегира огласите од Pazar3, Vrapce и Reklama5.mk. Она што е навистина корисно е филтерот, кој овозможува […]

Прочитај повеќе

Twitch и Amazon се создадени едни за други, вели Емет Шир, директорот на Twitch. Тој објасни дека иако не изгледа дека Twitch презентира реклами, сервисот го прави токму тоа со презентација на куп игри и искуства од истите. Истовремено ова го прават корисниците, што доколку судиме по искуството на Facebook и Twitter е најдобрата промоција […]

Прочитај повеќе

BuzzBase е сервис кој ја вреднува вашата активност на друштвените мрежи. Идејата зад сервисот, кој стартува во Македонија, е да ве ангажира вас како влијателен промотер кој ќе сподели содржина од брендови и огласувачите, но ќе ви остави да ја имате целата контрола врз содржината. BuzzBase го искористува податокот дека 77 отсто од потрошувачите би […]

Прочитај повеќе

Twitter воведе опција за закажуње на твитови, но таа нема да биде достапна за твитерџиите бидејќи тие, нели, треба да споделуваат информации во реално време, туку е наменета за огласувачите да закажуваат пораки за нивните маркетинг и ПР кампањи. Како што вели друштвената мрежа, опцијата ќе им дозволи на огласувачите да ги ослободат луѓето кои […]

Прочитај повеќе

Aко се плати еднократната цена од 1 долар, било кој ќе може да добие пристап до вашето сандаче, дури и тие што не ви се пријатели, и да ви праќа рекламни пораки. Во овој нов експеримент Facebook тестира да види како ќе реагираат огласувачите, но и корисниците кои лесно можат да ја маркираат пораката како […]

Прочитај повеќе

Elancer.mk e нов македонски сајт кој ќе се обиде да помогне при ангажирање и наоѓање хонорарна работа, а во исто време и да биде огласувач на „еден поинаков начин“, објаснува Трајко Дангов од Интер Дангов, компанијата која стои зад проектот. Концептот на Elancer.mk е да обезбеди платформа за нудење и барање на хонорарна работа. Преку […]

Прочитај повеќе

Пред неколку месеци Microsoft  најави дека ќе се обидат да го искористат Kinect за „читање“ на емоциите на играчите кои конзолата ги открива преку изразите на лицето кој потоа се толкуваат од софистициран софтвер. Целта е да се искористи Kinect за подобро рекламирање, ни открива патентот кој е одобрен минатата недела. Според патентот, уредот ќе ја зачува регистрираната […]

Прочитај повеќе

Facebook Demo Tool е алатка со која фан страните и огласувачите ќе можат да го прегледаат изгледот на спонзорираните приказни и премиум рекламите пред да бидат објавени. Facebook дозволува во демото да се додаде слики за профилот, почетна слика и други детали за да се направи порелеан изглед од вистинскиот профил. Тоа помага при прегледување […]

Прочитај повеќе

Друштвената мрежа ќе ги надогради своите премиум апликации на 29 февруари. Според презентацијата на Fаcebook, објавена од GigaOm, друштвената мрежа има оптимистички став за новите реклами, очекува тие да бидат 40 до 80 отсто поефикасни. Новите премиум реклами ќе им обезбедат на оласувачите да креаираат реклами од постови на фан страните, пример статус или фотографија. […]

Прочитај повеќе

Популарниот веб огласувач Пазар3 објави Android апликација. Апликацијата е едноставна и тоа што би очекувале од веб огласувач.

Прочитај повеќе

Ситеогласи.мк е сервис кој ги собира сите огласи од разни веб .мк страни како Пазар3, Реклама5, Огласуваме и други, и ги презентира на едно место. Сервисот е агрегатор, налик на time.mk и daily.mk, само за огласи, не за вести.

Прочитај повеќе

Неодамна еден од најпопуларните .мк огласувачи Pazar3.mk започна да наплаќа за огласите кои до тогаш беа бесплатни. Оваа одлука на огласувачот наиде и на критики и на пофалби, па Goran123 на форумот објави таква тема за да ги чуе мислењата на корисниците.

Прочитај повеќе