Според најновите бројки на Eurostat невработеноста во Македонија се искачила на 33.6 проценти. Најпроблематична група се секако младите луѓе меѓу 20-30 години. Дури 50 отсто од нив бараат работа.

Прочитај повеќе

Една наша анкета покажа дека онлајн шопингот се уште се гледа со недоверба. Сличен резултат покажува и истражувањето на Заводот за статистика кое вели дека само 3-4% од корисниците купуваат производи онлајн.

Прочитај повеќе