Голем број на корисници на фиксни и мобилни услуги на Македонски Телеком, како последица на невремето од пред два дена мораа да си пронајдат алтернативен начин на забава. Сепак голем број на корисниците не се задоволни што отстранувањето на дефектот траеше подолго, па на друштвените медиуми можат да се пронајдат секакви размислувања на таа тема. Луѓето од […]

Прочитај повеќе

Вo IT.mk не ги сфаќаме секогаш сериозно оние тези за зависност од интернет, телефони итн. бидејќи веруваме дека технологијата не прави поефикасни и помоќни, веруваме дека сме на пат да се претвориме во киборзи, и тоа воопшто не е лоша работа. Но, „tele-pressure” е нешто што ни го привлече вниманието бидејќи го чувствуваме секој ден. […]

Прочитај повеќе

Сериозна да ги заштити правата на работниците, Франција планира да воведе забрана на работа по 18 часот доколку не станува збор за работа во смени. Ова го опфаќа и испраќањето и одговорањето на имејли по ова време. Договорот помеѓу синдикатот и и федерацијата на работодавачите вели дека персоналот ќе треба да престане и со телефонските […]

Прочитај повеќе

Премалку и предоцна, велат најголем број од фановите кога дознаа дека SimCity конечно ќе може да се игра и офлајн. Откако играта првпат излезе минатата година во март, веднаш започнаа и проблемите за фановите. За почеток играчите мораа да чекаат половина час да се поврзат со серверите пред воопшто да можат да започнат со играта, […]

Прочитај повеќе

Google овозможи веб апликациите како Gmail и Google Docs да можат да се користат дури и кога немате интернет конекција, односно можете да ги користите, пример да пишете мејлови, и кога ќе сте онлајн тогаш сите промени ќе бидат активни. За жал на корисниците на Firefox, Opera и другите прелистувачи, офлајн поддршката за Gmail е […]

Прочитај повеќе

Што би правеле без интернет? Дали интернетот е најголемата моќ што сте ја имале вие како индивидуа? Овие прашања ги поставуваме само 20 години од постојањето на интернетот. За само 20 години над 1.7 милијарди луѓе се онлајн. 79 отсто од нив веруваат дека интернетот е основно човеково право. Преку мрежата влијаеме на секојдневието. Стануваме свесни за нови информации и искуства и отворено комуницираме со други култури.

Прочитај повеќе