Само за момент, замислете стотици документи полни со текст и фотографии. Потоа, замислете дека потребно е да ги извлечете сите тие фотографии. Сигурно нема да го отварате секој документ засебно и да листате низ илјадници и илјадници страници само за да индивидуално барате, копирате и префрлувате слика-по-слика? Office.Files.Images е релативно нова апликација која е исклучително […]

Прочитај повеќе

Иако постојат многу алтернативи, Microsoft Office е омилената канцелариска алатка на бројни корисници. Последните неколку години се забележува силно форсирање на претплатничкиот модел. Токму поради тоа и понатаму се провлекува Office 2019, верзија која всушност беше лансирана во 2018 година. Многу корисници немаат никаков проблем да користат претплата, но кога се работи за претплата на […]

Прочитај повеќе

Ако често имате работа со Word .docx документи од кои треба да извадите слики, овој текст може да ви помогне да станете малку попродуктивни. „Трикот“ не е нов, но можеби не сте запознаени со него, а со негова помош може да ги извадите сликите, дури и ако немате инсталиран Office пакет. Како да извадите слики […]

Прочитај повеќе

Во неколку наврати имаме споменато дека PDF форматот е исклучително флексибилен. Но, од лесно, секогаш има полесно, особено во погледот со неговото справување. Доколку го посетите следниот сајт, ќе наидете на серија од алатки и ресурси за ефикасна и понатамошна манипулација со .pdf документите. Сите од 12-те понудени услуги се апсолутно бесплатни, со можност за […]

Прочитај повеќе

По навистина долго време, Microsoft најави дека ќе направи прoмeна во Office пакетите. Засега промените ќе пристигнат на онлајн пакетите на Office.com и Office 365. Дел од најавените промени се козметички, но дел ќе бидат добредојдени за сите. Онлајн верзиите на пакетот се надградени и сега се побрзи од било кога. Она што полесно се […]

Прочитај повеќе

Во трката за поефикасно работење, кратенките преку тастатурата играат клучна улога. Токму поради тоа, одлучивме да издвоиме над 30 кратенки кои едноставно морате да ги знаете! Во случај да пропуштивме некоја клучна кратенка, дефинитивно кажете ни во коментарите, форумот или пак преку социјалните мрежи! Windows оперативен систем Shift + delete – Директно го брише селектираниот […]

Прочитај повеќе

Пред само неколку години во ерата на Стив Балмер изгледаше дека Microsoft ќе има сериозни проблеми. Неколку години подоцна смената на челото на компанијата, но и значителна промена на насоката, направи Microsoft да биде повторно на врвот. Лоши одлуки од кои најверојатно најпроблематичен е доцниот влез на пазарот за хардвер, придонесоа Microsoft да има проблеми […]

Прочитај повеќе

Уште кога беше најавено партнерството помеѓу Microsoft и Dropbox се очекуваше да биде претставена и подобрата интеграција на функционалностите на Office со веб складиштето. Една од првите такви функционалности е можност преку Dropbox за iOS да се едитираат документи. Корисниците на iOS ќе можат да ги отвораат документите креирани во Office директно преку Dropbox, а […]

Прочитај повеќе

Microsoft ја прошири достапноста на бесплатен Office за студенти надвор од САД. Па сега бројот на студенти кои можат да се пријават се студентска верзија на пакетот е далеку поголем и е достапен на сите континенти, објави Microsoft на својот блог. За бесплатниот пакет е потребна валидна студенска имејл адреса со која студентите и учениците […]

Прочитај повеќе

Се сеќавате на спајалицата-помошник Clippy која досаѓаше во постарите верзии на Microsoft Office? Можеби сега ќе видиме подобрена верзија на тој асистент. Microsoft тестира интеграција на гласовниот асистент Cortana во програмскиот пакет, и иако Work Assistant за сега е прототип, компанијата планира да ја интегрира Cortana во Office пакетот за сите платформи, извести Verge. За […]

Прочитај повеќе

По исклучителниот успех кој Office for iOS го доживува на iPhone и iPad, но и најавата за новиот Office пакет за Windows 10, Microsoft ја претстави најавената верзија на апликациите за Android. Word for Android, Excel for Android и PowerPoint for Android се достапни за бесплатно преземање на Google Play, заедно со нив е достапна […]

Прочитај повеќе

Microsoft продолжува со притосокот врз конкуренцијата, откако неодамна понуди неограничен простор на OneDrive со претплата на Office 365, и стапи во партнерство со Dropbox, сега без никаква најавa ги направи потполно бесплатни верзиите на Office за iPad, iPhone и Android. Од Microsoft најавија и верзија на Office за Android таблет компјутерите, но и за iPhone. […]

Прочитај повеќе