Microsoft го промени името на Office Web Apps кои сега и официјално се викаат Office Online. Промената на името доаѓа бидејќи „Apps“ предизвикуваа забуна кај корисниците кои не сфаќаа дека станува збор за веб едитор и мислеа дека ќе треба да предземат дел од софтверот на својот компјутер. Покрај преименувањето Microsoft ќе го олесни споделувањето […]

Прочитај повеќе

Мicrosoft го претстави Officе 11 пакетот за Mac OS. Пакетот ги содржи Word, PowerPoint, Excel, Messenger, и, за прв пат, Outlook. Дополнително пакетот ги интегрира и веб базираните Office Web апликации, SkyDrive и SharePoint.

Прочитај повеќе