Microsoft официјално го претстави веб базираниот Office 365 кој ги спојува во „облакот“ Office пакетот, SharePoint Online, сервис за онлајн соработка, Microsoft Exchange Online за имејл и календар и Microsoft Lync Online за конференции и текст, аудио и видео разговори.

Прочитај повеќе

Мicrosoft е при крај со потготовките за веб базираниот Office пакет. Office 365 моментално е во јавна бета, односно може да се регистрирате и да чекате покана со уникатен линк до сервисот. Microsoft вели дека поканата може да се добие меѓу две и четири недели.

Прочитај повеќе