Претставници на 130 држави помеѓу кои е и Македонија се согласија да го променат светскиот даночен систем за да обезбедат компаниите да плаќаат фер данок без разлика каде работат. Измените глобално би можеле да генерираат дополнителни 150 милијарди долари. Промена во даночењето ќе ги спречи најголемите компании да ја префрлаат својата заработка во даночни раеви […]

Прочитај повеќе