Техничките веб компании како Facebook и Google треба да бидат одговорни за содржините на корисниците, бара претседателот на Франција, Франсоа Оланд. ИТ компаниите, според него, треба да се одговорни за говорот на омраза кој се објавува на нивниот сервис и мораат да бидат поодговорни. Затоа мора да се креира законска рамка која ќе овозможи компаниите […]

Прочитај повеќе

Секој веб сајт користи кориснички податоци. Од IP адреса, кој прелистувач користите и колку време сте на сајтот до колачиња за да се зачува да не мора да се логирате секоја посета, заради маркетинг или мерење на посетеност. Сите овие податоци се еден вид личен белег на корисникот. И сите овие податоци треба да бидат заштитени од самиот сајт, почнувајќи со информирање на корисникот.

Прочитај повеќе