Еден куп прашања ја окупираат вашата свест, но не и одговори? Quora ќе ви дозволи да поставите прашање и да добиете уникатно мислење од некој од 200 милиони корисници. Гледајте на Quora и како на веб сајт, односно апликација каде можете да споделувате знаење и подобро да го разберете светот. Пристап до Quora добивате така што се […]

Прочитај повеќе

Soundcloud е популарна аудио платформа за споделување музика, која во моментов тестира опција Taking Questions со која фановите и музичарите можат да дискустираат за парчето музика, за семплот, за миксот, за песната…

Прочитај повеќе

Facebook ја стартуваше тест верзијата на Questions сервисот каде корисниците поставуваат прашањата за одредени теми и потоа други корисници ги одговараат.

Прочитај повеќе

Оdgovori.mk e сервис каде можете да поставите прашање и да добиете не еден туку повеќе одговори од другите корисници. Барем статистиката на odgovori.mk го покажува тоа. До сега се поставени 2.310 прашања, а се добиени скоро 9.000 одговори. Сервисот има и 1.970 регистрирани корисници.

Прочитај повеќе

Замислете пребарувач како Google, но кој наместо да ви ги достави резултатите на неколку различни страни со линкови кои можеби го содржат она што го барате, ќе ја прескокне таа процедура и директно ќе ви одговори на вашето прашање… Стефен Волфрам, креаторот на софтверот Mathematica и основач и директор на компанијата Wolfram Research, заедно со околу 100 вработени се обидува да создаде нов вид на пребарувач кој ќе одговара на прашања во кои се бараат факти.

Прочитај повеќе