(Текстот во продолжение е текст напишан од страна на <strhttps://www.it.mk/wp-admin/edit.phpong>Ендава ДООЕЛ Скопје, како одговор на текстот Србија ги повлече субвенциите за Endava по реакциите на ИТ заедницата, објавен на IT.mk на 21.декември, 2016-та година.) Благодариме што нѐ контактиравте и ни дозволивте да придонесеме кон оваа јавна дискусија, и ја поздравуваме оваа шанса да учествуваме. Ендава […]

Прочитај повеќе

Добивате имејл дека некој ве следи, корисничкото име ви е познато, но не сте сигурни за кој се работи, одите на Twitter да видите кој е твитерџијата и што споделува. Но, наместо негови твитови гледате куп @одговори кон други корисници, принудени сте да читате дебати кои вас лично не ве интересираат, ниту пак ќе ги […]

Прочитај повеќе

Друштвените мрежи се за интеракција меѓу корисниците, меѓу брендот и клиентите. Но за да комуницирате со нив ќе мора да ги убедите дека сте вредни за нивното внимание.

Прочитај повеќе

Facebook Questions е алатка за поставувања прашања и додадавање анкети во постови. Questions сега станаа достапни и за .мк корисниците, можете да ја вклучите опцијата тука.

Прочитај повеќе

Како една од водечките иновативни компании на Google му е важно да ги вработи само најспособните и креативни умови. Токму затоа интернет гигантот при интервјуата за работа поставува едни од најлудите и најоткачените прашања. Логичките проблеми на прв поглед се откачени, но тоа што вработува е секако креативниот одговор.

Прочитај повеќе