Платформата за гледање на телевизија во виртуелната реалност на Facebook, Oculus TV и официјално проработи. Станува збор за платформа која овозможува виртуелено приватно платно на секој кој го користи Oculus Go. Ова овозможува своевидно „приватно кино“ за сите кои ја користат апликацијата. Oculus ветува дека екранот кој го гледаат корисниците соодветствува на екран од 460 […]

Прочитај повеќе

Facebook ја има својата најтешка години или брем една од најтешките години од почетокот на своето постоење. Поради ова беше важно компанијата да има некакви позитивни вести на F8. Конференцијата започна со говорот на Марк Закерберг. Секако не можеше да помине без да биде спомнат скандалот со приватностa. Г. Закерберг најави дека компанијaта работи на […]

Прочитај повеќе

Facebook го претстави новиот уред за виртуелна реалност. Oculus Go се очила за виртуелна реалност, за кои не е потребен дополнителне хардвер од Oculus. Новиот производ го претстави Марк Закербер на Oculus Connect  4 во Сан Хозе. Oculus Go во моментов е најдостапен уред, барем според цената од 200 долари. Засега нема премногу податоци за хардверот. Go […]

Прочитај повеќе