Нашата мултимедијална библиотека, често содржи и фотографии, односно скриншотови со текст. Таквото нешто е повеќе од неизбежно, особено кога сакаме набрзинка да фотографираме нешто што нам нѝ е интересно, како рецепт, инструкции, или нешто што моментно го гледаме на екранот. Од неодамна, Google Photos се пофали со исклучително корисно надополнување. Имено, сега можете да пребарувате […]

Прочитај повеќе

Google лани го вклучија оптичко препознавање на знаци (OCR) во своите Google Docs, а отсега тоа е достапно на 34 јазици, меѓу кои и неколку балкански јазика, но за жал македонскиот јазик се уште не е вклучен.

Прочитај повеќе