Обединетите Арапски Емирати ќе користат беспилотни летала со скенер на окото за достава на возачки дозволи и владини документи до своите граѓани. Два прототипа на леталата се веќе претставени на владината презентација која се одржа на почетокот на неделата, јавува National. Испитувањата се подготвуваат и наскоро ќе започнат во Дубаи. Првичните тестови ќе траат шест […]

Прочитај повеќе

Research in Motion, креаторите на Blackberry телефонот, се согласија да ги блокираат порно сајтовите и да дозволат владите да ги шпионираат корисниците, откако Обединатите Арапски Емирати, Кувајт, Саудиска Арабија и Индиа се заканија дека ќе го забранат телефонот и неговите сервиси.

Прочитај повеќе