Кога хакерката група LulzSec Reborn пред три дена објави кориснички информации од 10.000 Twitter профили кои ја користеа апликацијaта Tweetgif, тие информации не ги открија лозинки на корисниците бидејќи Tweetgif користи OAuth. OAuth е отворен протокол кој овозможува безбедна API авторизација на едноставен начин за десктоп и веб апликации. Тој им овозможува на корисниците да […]

Прочитај повеќе

Скоро сите, 99 отсто од Android телефоните пропуштаат податоци преку кои можат да се извлечат личните кориснички информации, откриваат германски безбедносни експерти кои истражувале како Android собираат приватни информации.

Прочитај повеќе

Мozilla Labs го претставија F1 додатокот со кој можете да постирате содржина на Twitter и Facebook или да праќате мејлови преку Gmail. F1 е се уште во експериментална фаза, но може да биде интересно решение како замена за копчињата за споделување или за неодамна објавениот прелистувач за друштвени мрежи Rockmelt.

Прочитај повеќе

Facebook објави софтверски пакет за Android програмерите за да ja интегрираат друштвената мрежа во своите апликации. Преку SDK-то програмерите ќе можат да го искористат OAuth 2.0 протоколот за автентикација, ќе можат да објавуваат постови назад на Facebook преку Feed формите и ќе имаат пристап до новиот Graph API, што го прави Android првиот мобилен ОС кој го имплементира API-то.

Прочитај повеќе