(Oва е гостински текст од Елена Игнатова, проектен координатор во Фондацијата Метаморфозис) Локалната канцеларија на Microsoft Македонија заедно со фондацијата Метаморфозис го организираат денот на Microsoft посветен на НВО секторот „Бидете иницијатор на промени“. Денот, кој е посветен на невладините органиации, ќе им овозможи на претставниците на граѓанскиот сектор преку интерактивна програма да ги подобрат своите […]

Прочитај повеќе

Користејќи го пиратирањето на лиценците нa Мicrosoft како изговор, руската полиција прави рации на канцелариите на невладините организации за човекови права и екологија во момент кога НВО-та сакаат да го привлечат вниманието на јавноста. Полицијата ги одзема целите компјутери на организациите, велејќи дека истражуваат кражба на интелектуална сопственост. Ова ретко им се случива на организации и медиуми кои се наклонети кон властите, пишува New York Times.

Прочитај повеќе