По Google, Uber, Honda, Nissan и куп други компании и стартапи, последната компанија која започнува да тестира автономни возила е Lyft. Стартапот првите тестови ги започнува во Бостон во соработка со nuTonomy. Секако, законот сè уште ги обврзува компаниите да имаат возач кој ќе може да ја преземе контролата. Поради ова и возилата на Lyft […]

Прочитај повеќе

Еден од најголемите производители на делови за автомобили Delphi Automotive, е нов сопственик на бостонскиот стартап nuTonomy. Стартапот работи на развој на автономни возила, nuTonomy од 2013 година. Цената која Delphi ја плати за nuTonomy е 450 милиони долари. Се чини дека од зделката ќе имаат корист и двете компании. Стартапот има значително повеќе ресури на располагање, […]

Прочитај повеќе

Компанијата NuTonomy која започна со тестови на автономните возила во Сингапур, наскоро почнува со тестови и во САД. Тестовите се во градот во кој е основана и работи компанијата, Бостон. Компанијaта тестира систем за автономност, а возилото ќе биде тестирано во индустрискиот парк во Бостон. Тестовите се слични како и тестовите во Сингапур кои се […]

Прочитај повеќе