Контроверзниот сајт Wikileaks го изгуби својот .org домен кој беше изгасен од американскиот интернет провајдер, беше тргнат од серверите на Amazon, се повлече и PayPal преку кој одеа донациите за сајтот, а сега и Швајцарската пошта ја изгаси финансиската сметка на основачот на Wikileaks, Џулијан Асанж.

Прочитај повеќе

Контроверзниот Wikileaks префрли дел од своите сервери 30 метри под земјата во нуклеарен бункер во Шведска зад пола метар дебели метални врата и генератори за струја од германски подморници. Бункерот е дата центар на шведскиот интернет провајдер Bahnhof која го хостира Wikileaks.

Прочитај повеќе