Microsoft ќе плати 19,7 милијарди долари за Nuance, компанија која со помош на вештачка интелигенција го подобрува препознавањето на говор. Во сумата која Microsoft ќе ја плати е вклучен и долгот на Nuance. Решението кое го изработи Nuance, со помош на „deep learning“ го подобрува препознавањето на говор. Технологијата која ја користат прави подобра транскрипција […]

Прочитај повеќе