По цели седум години, Guild Wars 2 и понатаму се поставува како една од најдобрите MMO игри, уникатен наслов кој има повеќе од доволно содржини и механики, како за PvE, така и за PvP популацијата. Пред половина година, работите се искомплицираа со отпуштања на бројни лица од компанијата. Главната причина беше изјавата дека студиото ArenaNet […]

Прочитај повеќе

Kои настани и новости ја одбележаа гејмерската индустрија неделава? Добредојдовте во најновиот извештај за вашето омилено хоби, 101-то издание! По кратка пауза на овој фронт, копаме со полна пареа и откриваме интересни работи. Гејмерската индустрија никогаш не спие, а нашето будно око делува збунето од веста дека Steam сега има над 30 000 игри. И […]

Прочитај повеќе

Facebook и сличните друштвени мрежи се користат од две примарни причини: шпионирање на најблиските и читање вести. :) Во случај да припаѓате на втората категорија и да сте заинтересирани само за најновите случувања во светот и вклучување во дискусии со истомисленици, би можело да ви се допадне најновата, „реобновена“ апликација на Yahoo. Yahoo Newsroom е […]

Прочитај повеќе

Откако пред околу една година Facebook го замени Subscribe копчето на профилите со Follow, од денес истото тоа копче го воведува и за Facebook страниците. Според откриените фотографии, изгледа дека Follow копчето ќе служи за да ги следете новостите од одредена страница без да кликнете Like, бидејќи двете копчиња се присутни едно до друго. Во […]

Прочитај повеќе

Фејсбук тестира неколку нови можности со кои би ги задржал корисниците што е можно повеќе време на сајтот. Најново нешто кое го откри Inside Facebook е дека Facebook подготвува нова функција „на денешен ден“ која има за цел да ни каже што правеле пријателите на денешен датум во изминатите години. Во моментот тој фид е […]

Прочитај повеќе

Log.mk е нов .мк бета сервис кој ги одбележува хронолошки новостите на неколку забавни .мк портали. Сервисот работи така да прикажува слика од порталот со најновите вести и притоа ги одбележува со боја според времето кога се објавени, пример зелена ако текстот е објавен до 10 часот на пладне, со портокалово од 10 до 13 часот, со црвена ако е од 13 до 17 часот и виолетово за вестите објавени до 00:00.

Прочитај повеќе

Дизајнот пред се има цел да ја истакне разновидната ИТ содржината многу повеќе од стариот дизајн, кој иако беше поелегантен, беше и ограничен во функционалноста. Затоа се решивме за ваков нов дизајн на WordPress платформата.

Прочитај повеќе