Учење мандарински, вештачка интелигениција, запознавaње луѓе од секоја држава од САД се дел од новогодишните предизвици кои секоја година си ги поставува основачот на Facebook, Марк Закерберг. Од 2009 година овие цели се јавни и секој може да ги види на друштвената мрежа. Оваа година г. Закерберг пред себе постави речиси невозможна мисија: „Да го […]

Прочитај повеќе