Градскиот совет на Пловдив го потресе скандал поврзан со Facebook играта FarmVille, пренесува бугарскиот Novinite. Скандалот се случил пред неколку недели а се однесувал на членови на градскиот совет кои за време на состаноци си ја поливале виртуелната градина, си ги гледале кравите и правеле што прави и секој од над 80 милиони играчи на симулацијата на фарма.

Прочитај повеќе