devArt, популарната друштвена мрежа за уметници, стартуваше нова верзија 7 за својот сајт. Покрај промена на изгледот т.е баровите сега има подобрена навигација, повеќе фокус на аватарите на корисниците, како и подобрено прегледување на фотографиите.

Прочитај повеќе

Популарната, и единствената при рака, енциклопедија доби нов поелегантен и поокоординиран изглед со подобрено пребарување и навигација.

„Ова е првата голема иницијатива од Wikimedia фондацијата и волунтерите за да се промени интерфејсот на енциклопедијата. Ќе следуваат уште промени.“ пишува Наоко Камура на Wikipedia блогот.

Прочитај повеќе