Во текот на минатата недела Google го најави новиот дизајн, односно подобрената организација на мејловите на Gmail. Редизајнот на најкористениот мејл сервис, Gmail се однесува на табовите во кои е категоризирана целата дојдовна пошта, па одсега ќе можете да имате посебен таб за личните мејлови, за промоции, форуми/мејлинг листи итн. Таа промена сè уште не […]

Прочитај повеќе

Google на почетокот од овој месец го редизајнираа YouTube, а со новиот дизајн, корисниците на поголеми екрани имаат голем празен простор од десната страна. Зошто целиот нов дизајн е порамнет на левата страна, знаат само од компанијата, но ние сме тука да ви понудиме едно решение. Доколку не сакате фокусот да ви биде на левата […]

Прочитај повеќе

(Прв поглед на новиот Digg е гостински текст од Златко Јованов познат во сајбер просторот како ZlateWay. Златко е гик 4 лајф, сака фотографија, технологија и не е тешко да биде насмеан…)

Прочитај повеќе

На многу луѓе им се допадна новиот дизајн на Google со истакнатото странично мени. Но… многу луѓе исто така се незадоволни од ре-дизајнот, пред се поради страничното мени кое не може да се скрие. Сепак не очајувајте, затоа што има додаток за Firefox и Chrome како да го контролирате тоа мени.

Прочитај повеќе

Денешнава метаморфоза одговара на збогатеноста на мрежата и зголемената моќ на пребарувањето – откривајќи нови алатки за пребарување на лефо и подобрување на визуелниот изглед и чуство на сајтот, пишува Google најавувајќи ја „пролетната метаморфоза“.

Прочитај повеќе