Веќе со години, таблет компјутерите и паметните телефони кои доаѓаат со непроменет Android, доаѓаат со името Nexus. Оваа година ќе биде променето името на серијата; поважно новите телефони ќе доаѓаат и со променет интерфејс, јави Android Central. Ова секако е голема промена. Досега Nexus телефоните доаѓа со непроменет Android. Засега е нејасно дали Google ќе […]

Прочитај повеќе

Новата верзија на Android, Nougat, заврши со бета тестовите и сега е достапна за инсталација на уредите кои го поддржуваат. Вообичаено први уреди со нов оперативен систем се од Nexus серијата. Сопствениците на Nexus телефоните и таблет компјутери (Nexus 6, Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus 9 и Nexus Player); на Pixel C и General Mobile 4G; […]

Прочитај повеќе

Google ја издаде финалната preview верзија на Android 7.0 Nougat, пред оперативниот систем и официјално да биде достапен, и да започне надградбата. Засега нема премногу новитети кои се однесуваат на секојдневните корисници, а најголемиот дел од промените се однесуваат на развивачите на апликации, вели The Next Web. Оваа верзија е наменете пред сѐ за развивачите […]

Прочитај повеќе

Името на новата верзија на Android N е Nougat, бидејќи Google е фанатичен фан на десерти. Но, името овој пат доаѓа од корисниците кои имаа можност да предлагаат имиња на вебсајтот креирана за оваа пригода. Оперативниот систем најверојатно ќе биде достапен веќе наесен, а за јули е најавена финалната верзија за развивачи. Најголем новитет во оваа верзија […]

Прочитај повеќе