Поголема прегледност на статистиките на секоја од страниците која се администрира, јасен приказ на вкупниот збир на фанови на страницата, како и инстантно информирање за активности на страницата, се само некои од придобивките кои ги нуди новата опција за следење на активностите и администрирање на Facebook страниците.

Прочитај повеќе

Twitter воведe опција да добиете инстант push нотификација кои кога ќе ви се обрати некој со @ (reply) или кога ќе ви прати DM (директна порака) ќе добиете SMS нотификација на вашиот мобилен телефон, или нотификација преку iPhone апликацијата.

Прочитај повеќе

Се појавија слики кои сугерираат дека друштвената мрежа тестира опција „Subscribe (претплати се)“ со која „нема да испуштите ниту еден статус од луѓето на кои ќе се претплатите“ вели извор за AllFacebook.

Прочитај повеќе

Facebook тестира опција да ги отстраните несаканите нотификации, пример на пост на кој сте коментирале или сте стиснале Like.

Прочитај повеќе

Facebook за Android доби подобрена верзија во која пораките и нотификациите се различни копчиња, а додадени се настаните и барање за пријателство.

Прочитај повеќе