Порано, видео игрите доаѓаа во огромни кутии. Беше вистинско доживување да се прави колекција од нив. Сега, размезени од предностите на дигиталната дистрибуција, големите кутии се вистинска реткост, првенствено резервирана за колекционерските изданија. Доколку сакате да се навратите во времето и да видите во какви сè кутии биле испорачувани видео игрите, тогаш посетете го следниот […]

Прочитај повеќе

Се сеќавате ли на 5-инчните флопи дискети кои собираа неверојатни 1,2 MB? A на аудио касетите кои се навртуваат со молив? На форумот на IT.com.mk, Flegma стартуваше тема за „работите кои денешниве деца никогаш нема да ги искусат“ во која ги излиста сите работи кои ги правевме во времето кога технологијата беше епик откритие и […]

Прочитај повеќе

Дали се сеќавате на причината поради која ставивте Интернет на домашниот компјутер? Што ве заинтересира од глобалната мрежа, што очекувавте? Ова е интересна тема на форумот каде форумџиите ги споделија својот прв контакт со Интернет. За Hijack Hackеr при првото отварање на страната на Google „бледо го гледав, незнаев од каде да почнам, и што воопшто да правам“.

Прочитај повеќе

Помалку носталгично, но доста креативно и забавно македонската Twitter заедница започна интернет меме „umoevreme“. Секој од околу 375 твита започнува со хаш тагот и потоа следи спомен од минатото кога времињата можеби или не беа подобри.

Прочитај повеќе