Музиката од видео играта Journey, која е изведена од Камерниот оркестар на Македонската радио телевизија, е прв саундтрак од видео игра кој е номиниран за Grammy награда. Композиторот Остин Витори кој е најзаслужен за музиката во играта за PlayStation 3, на изведбата на Камерниот оркестар беше „присутен“ преку Skype и Protools Source Connect. Во 55-годишната […]

Прочитај повеќе

Македонскиот Twitter директориум 140.мк ги објави 11-те категории за #140mknagradi-те. Корисниците ќе имаат можност до 07.12 да ги номинираат кандидатите, ќе може да се номинира повеќе пати и повеќе твитерџии со @корисничкоиме во една категорија.

Прочитај повеќе

Kajgana.com, Kupi.se, T-mobile.mk, biznis24.com.mk, telegraf.mk се победници на првите македонски Веб награди 2010 организирани од Media Solutions и под покровителство на претседателот на Македонија, Ѓорге Иванов.

Прочитај повеќе