Сан Франциско овој месец се буди со „No Tech Zone“ знаци. Не станува збор за официјално поставени предупредувања и зони во кои се забранува користење на технологија од градските власти, туку за уметничка инсталација на Иван Кеш. Тој е уметник од Сан Франциско, кој со инсталацијата сака да ја подигне свеста за сѐ поголемото присуство […]

Прочитај повеќе