Изминатиот викенд во Охрид по четврти пат се одржа маратонот во кодирање Codefest, 32-часовен настан во организација на Здружението за развој Стартап зона Охрид. Настанот покрај 24 панелисти и предавачи, имаше и кодерски маратон на кој учествуваа 32 тимови со своите идеи кои имаа 32 часа да создадат демо верзија. Победник на Codefest 2016 е тимот на Dream Killers, кој е […]

Прочитај повеќе