Upshift е платформа која на компаниите во САД им овозможува да пронајдат работници за флексибилни работни позиции за кои е потребно физичко присуство. Благодарение на ригорозната селекција вработените преку платформата во 95 отсто од случаите успешно ја завршиле работата. Оваа бројка е и поимпресивна во споредба со просекот за секторот кој е 40%. Она што […]

Прочитај повеќе

Нова и интересна тема во новиот на комкаст 98. Гостин на Дарко во оваа епизода на #комкаст му е Никола Јордановски коосновач на UpShift, платформа/пазар на која се нудат работа и работници. Покрај претставувањето на UpShift која можеби и не е премногу позната, или препознатлива кај нас во поткастот се зборува и за развој на […]

Прочитај повеќе