Друштвените мрежи се релативно нов простор за рекламирање, a начинот на кој компаниите ги претставуваат своите продукти станува се поинтересен. Пример за тоа се Nike кои претставија рекламна апликација која ги презентира патиките кои ги произведува. Апликацијата е наречена Nike Shoe Boxxxx и е слична со поголем број на игри на друштвените мрежа. Почнувате со неколку пара патики […]

Прочитај повеќе

Британската агенција ASA ( Advertising Standard Authority ) ја прекина рекламната кампања на Nike преку Twitter.  Главна причина за забраната е што Nike ги користи Twitter  профилите на фудбалерите Вејн Руни и  Џек Вилшир за рекламирање на своите производи. Британската регулатива забранува да се рекламира преку лични профили на фудбалерите бидејќи, како што вели ASA, нивните […]

Прочитај повеќе

Nike:Write The Future е најголемата реклама досега на Facebook. Кампањата на Nike за Светското фудбалско првенство во Јужна Африка ги вклучува мега-свездите Дидиер Дрогба, Роналдо, Канаваро, Вејн Руни, Федерер, Хомер Симпсонс, Фабрегас… и уште многу многу други.

Прочитај повеќе