Не е никаква тајна дека работа на телефон пред спиење воопшто не се препорачува. Како една од клучните причини за тоа се наведува плавото светло од екраните кое го „лаже“ мозокот дека се работи за ден и дека не е време за спиење. Згора на тоа, светлото е исклучително штетно за очите во слабо осветлени […]

Прочитај повеќе

Неодамна ве запознавме со три начини за подобро уживање на YouTube, како и за можност да читате коментари додека ги впивате вашите омилени видео материјали, но што доколку би сакале да ја издигнете ефикасноста на ниво до кое најблагодарни ќе ви бидат вашите очи? Белата површина која доминира на YouTube знае да биде исклучително предизвикувачка за видот, […]

Прочитај повеќе