Словенечката биткоин берза NiceHash е хакирана, и од новчаниците се украдени 4,700 биткоини. Според сегашната цена, вредноста на украдените биткоини е проценета на 64 милиони долари. NiceHash е берза која им овозможува на коррисниците да заменат процесирачката моќ на своите компјутери за криптовалути. Станува збор за професионален напад со софистициран социјален инженеринг зад него, вели […]

Прочитај повеќе