Twitter се обидува да влезе во поактивно партнерство со телевизиите, и да ги привлече гледачите кои твитаат додека гледаат телевизија. Планот е да стримаат повеќе професионални спортови преку својата платформа. Twitter веќе има договор за пренос за натпреварите во американски фудбал организирани под покровителство на NFL. Но, сега преговара со NBA, MLS и кабловската мрежа […]

Прочитај повеќе

Google е во разговори со NBA и NHL за да се договорат за стримање на спортски натпревари во живо на каналот, нешто што беше претходно направено со индиската крикет лига, вели Гаутам Ананд, директор во Google за содржинско партнерство во Азија.

Прочитај повеќе