Who I am? е македонска видеоигра, чие име можеби ви е познато бидејќи на минатогодишниот Global Game Jam освои трето место за најдобра приказна. Иако играта е бесплатна, креирана е со љубов од ShoopyGame, сепак сега им е потребна поддршка преку донации. Играта е достапна на Itch.io од каде може да ја симнете и да […]

Прочитај повеќе

Морам да признаам дека и покрај моите напори да бидам во тек со гејмингот кај нас, бев пријатно изненаден кога дознав дека во Македонија има студио кое работи на видео игри и освен тоа добро им оди. Се работи за Wootra Games кои до сега имаат издадено неколку Flash игри, и кои се доволно ентузијасти да размислуваат […]

Прочитај повеќе

90% од играчите на Mashinarium се пирати и затоа им нудиме пиратска амнестија! вели чешкото независно студио Ameta Design нудејќи 75% попуст на логичката и артистичка Mashinarium која сега чини само 5 долари.

Прочитај повеќе