Во 1985 година, откако Стив Џобс заминува од Apple, основа нова компанија, NeXT Inc, која требаше да креира хардвер и софтвер доволно моќни за на нив да може да се прават сложени компјутерски симулации. Компанијата никогаш не го достигна успехот на Apple. Сепак, откако Apple го купи NeXT софтверот, тој е имплементиран и на него се […]

Прочитај повеќе