Најголемата платформа за споделување на видеа од игри, Twitch, додаде „social feed“. Ова е одлична вест за сите кои ја користат платформата, бидејќи сега ќе можат да ја користат истата за да ги споделат и најават стримовите. Досега за ова креаторите на содржина на Twitch мораа да користат други друштвени мрежи или медиуми. Бета верзија […]

Прочитај повеќе

Facebook го сака истото што и вие – да добивате релевантна содржина на News Feed-от. Затоа друштвената мрежа стартува нови алатки кои ќе ви дадат поголема контрола на содржината што ви се прикажува. Воведено е приотеризирање на приказните, па така можете да одберете пријател или фан страна од која не сакате да пропуштите приказна. Може […]

Прочитај повеќе

Facebook повторно го промени News Feed, овојпат за да може да го измери времето кое го поминувате гледајќи во некој пост. Ова всушност треба да го промени и начинот на кои алгоритамот ги прикажува постовите и според блог постот доаѓа директно од анализата на одговорите на прашањата која ја спороведе друштвената мрежа. „Целта на News […]

Прочитај повеќе

Facebook најавува нови промени во News Feed кој ќе им овозможат на корисниците почесто да добиваат објави од своите пријатели, а поретко од страните на брендовите кои ги следат. Целта на News Feed е да ви прикаже содржини кои се важни за вас, oд вашите пријатели. Тоа што не го кажува Facebook е дека брендовите […]

Прочитај повеќе

Facebook наскоро ќе започне да го намалува рангот на постовите кои ќе бидат „премногу промотивни“. Друштвената мрежа овојпат ги послуша корисниците кои побараа помалку промотивни постови, а повеќе вести од пријателите и сајтовите кои ги интересираат. „Една од причините поради кои луѓето доаѓаат на Facebook е да го разгледаат својот News Feed. Наша цел со […]

Прочитај повеќе

Facebook се поупорно се обидува да постане и видео платформа. Наскоро секој пат кога корисниците ќе изгледаат некое видео на пријателите Facebook ќе им понуди и други видеа од News Feed, јави TechCrunch. Засега изгледа дека функцијата е достапна на мобилната платформа. Сервисот наликува на YouTube, па откако ќе заврши видеото покрај опцијата за повторно […]

Прочитај повеќе

Дали ви здодеа постојано да ги гледате истите постови на вашиот Facebook ѕид, лажни слики и линкови кои ве носат на сосем различна содржина? Добра вест е што му здодеaа и на Facebook. Друштвената мрежа најави дека ќе воведе промена во начинот на промовирање и споделување на постовите. Отсега сите корисници кој споделуваат ист линк […]

Прочитај повеќе

Ако eдно е сигурно кај Facebook е тоа дека се менува постојано, од промени во дизајнот кои и не се толку влијателни, до промени на алгоритмот кој ги одбира вестите во News Feed-от за да ги натера огласувачите и компаниите да дадат повеќе пари за нивните постови да бидат видени од публиакта. Епа, на Eat24, […]

Прочитај повеќе

Пред една година Facebook ја осмисли иднината за изгледод на News Feed. Сепак по една година се откажуваат и се враќаат кон стартиот изглед. Причина за ова е незадоволството на корисниците кои никогаш не се навикнаа на новиот изглед, но и поради тоа што никогаш не успеа да стане персонализиран весник. Новoстите отсега ќе доаѓаат […]

Прочитај повеќе

News Feed на Facebook е пренатрупан со содржина која не ве интересира, со постови од страници на кои не се сеќавате зошто сте им кликнале лајк, со слики од пријатели кои не ги познавате, и со апликации кои ве спамираат. Решението за сите тие постови е секако копчето Hide. Според Facebook, ова копче може да […]

Прочитај повеќе

Facebook тестира рана фаза на Exchange Ads кои ќе се појавуваат во корисничкиот News Feed. Овие реклами ги таргетираат корисниците според нивната веб историјата, односно според посетените сајтови. Пример, ако пребарувате патики, Facebook ќе ви покаже реклами за продавници или фан страни за патики и спортска опрема. Овие Exchange реклами постојат веќе година дена и […]

Прочитај повеќе

Facebook претстави нов News Feed кој што изгледа прекрасно и подобро организирано за да се чуствуваат корисниците „како да има помалку Facebook“. Oвој нов дизајн е инспириран од мобилниот интерфејс, т.е. направен е да биде ист на сите различни уреди – од десктоп до паметните телефони и таблет компјутерите. Настанот на Facebook го отвори Марк […]

Прочитај повеќе