Македонската конференција за дигитален маркетинг, AllWeb.mk, започнува со серијал на „meetups” на кои ќе гостуваат реномирани локални и регионални експерти. Првиот настан е закажан за 18-ти април во Јавна Соба Скопје. Темите на кои ќе се зборува се од дигиталните комуникации, маркетинг и бизнис; иако првиот собир, кој е бесплатен и се поканети сите заинтересирани, […]

Прочитај повеќе

Snapchat e хит меѓу македонските корисници, и можеби наскоро и меѓу македонските брендови. Првиот бренд кој се активира на друштвената мрежа е Ramstore кој започна да споделува кратки „снапови“ и приказни кои траат само 24 часа. Проектот го водат маркетинг агенциите NewMedia MК и KingKong Agency од Осијек. „Со овој чекор отвораме уште еден канал […]

Прочитај повеќе

Зарем ве изненадува што два македонски пребарувачи се изгасија бидејќи 58 отсто од нас, македонските интернет корисници, воопшто не користат локални пребарувачи, туку 97 отсто од пребарувањето го правиме преку Google.com?

Прочитај повеќе