Група кинески истражувачи успеа да скрие малициозен код во невронска мрежа. Истражувачите Жи Ванг, Чаоги Лиу, Ксијанџ Цуи претставија нова техника која овозможува криење на малициозен код во невронска мрежа, јави Ars Technica. „Како што ќе се зголемува употребата на вештачката интелигенција, испораката на малициозен код преку невронски мрежи ќе стане тренд во иднина. Се […]

Прочитај повеќе

AI Scry е нова iOS апликација која користи невронска мрежа за да ги идентификува предметите кои се наоѓаат во нејзината околина. Апликацијата е едноставна за користење, со насочување на камерата на телефонот кон предметите, ги препознава предметите и преку „етикети“ или преку глас, ги прикажува на екранот и го информира корисникот. Сепак иако користи вештачка […]

Прочитај повеќе

Неодамна Google ја отвори својата невронска мрежа Deep Dream за сите кои сакаат да ги модифицираат своите фотографии или да експериментираат со технологијата. Кодот е отворен на Github oд самиот почеток, но сепак требаше неколку месеци да се појави првата апликација. Тоа е Dreamscope која е веб апликација што овозможува едноставно модифицирање на сликите преку […]

Прочитај повеќе