Претседателот на САД, Барак Обама, се вклучи во битката против „брзите линии“ од кои големите провајдери сакаат да заработат, во замена на слободниот пристап до било кој сајт. Неговиот план е Интернетот да се рекласифицирање како комунална услуга, што ќе и озможи на Федералната комисија за комуникации поригорозни закони за одржување на отворен интернет. Барањето […]

Прочитај повеќе

Во вторник 23 часот источно-централно време во САД, 5 часот наутро среда во Македонија, Барак Обама беше изгласан за претседател на САД. Светот го одбележа денот како историски. Прв пат црнец влезе во Белата куќа. Првпат на телевизија се презентираше холограм технологијата. Прв пат интернетот одигра главна улога во изборите кои целиот свет ги пратеше скоро 2 години.

Прочитај повеќе