Neuralink минатата недела претстави прототип импланти кои ги тестира во свињи. Напредокот во имплантите го претстави Илон Маск, кој беше и „водител“ на презентациите. Neuralink, по Tesla и Space X, е трета компанија чиј фронтмен е г. Маск. „Гледате здрава и среќна свиња, малку срамежлива, но очигледно полна со енергија, и со убав живот, го […]

Прочитај повеќе

Neuralink е една од компаниите кои работат на интерфејс од следната генерација помеѓу луѓето и машините. За разлика од најголем дел на истражувачи кои работат на технологија која делува остварливо, најавата од оваа компанија не е ваква. Наместо стандардните глас, тастатура, контролер и слично Neuralink работи на директна врска од мозокот до машините. За оваа […]

Прочитај повеќе

Neuralink е компанија која развива технологија која треба да придонесе за следната генерација на интерфејс помеѓу луѓето и машините. Досега немаше премногу податоци за компанијата и веројатно е најпозната поради инвестицијата од 100 милиони долари на Илон Маск. Сепак од оваа недела имаме малку повеќе податоци за работата и плановите на Neuralink. Идејата е со […]

Прочитај повеќе