Хрватскиот Net.hr има нов интересен начин да се справи со блокирањето на рекламите. За корисниците кои користат AdBlock, популарниот портал ќе им ги блокира сликите. Сликите се заменети со соопштение кое потсетува дека и новинарите мора од нешто да живеат, и бараат со исклучување на блокирањето да се поддржи хрватското новинарство. Во споредба со остатокот […]

Прочитај повеќе