Microsoft продолжува со изненадувањата. Сега компанијата овозможи употреба на .NET и Visual Studio за развој на софтвер и на Linux, Mac OS X, iOS и Android. Дополнително компанијата најави дека .NET Core stack ќе биде со отворен код од ASP.NET, па се до Core Runtime and Framework. Заедно со оваа најава дојде и најавата за […]

Прочитај повеќе

Microsoft вчера го објави Visual Studio 2012 и .NET Framework 4.5 со интегрирани развојни решенија за програмирање и управување со апликациите.Компанијата ги објави и датумите кога ќе излезе првата надоградба на Visual Studio, алатките за Visual Studio 2012 Express for Desktop, F# алатките за Visual Studio Express 2012 for Web и TFS Power Tools за […]

Прочитај повеќе

Македонската .НЕТ заедница на програмери, МКDot.NET, ја организира втората Code Camp конференцијата. На конференцијата, која ќе се одржи на 6-ти ноември, сабота, во просториите на ФОН Универзитетот, ќе зборуваат 10 домашни и странски предавачи за актуелни теми од областа на софтверското инженерство. Предавањата паралелно ќе се изведуваат во две сали со почеток од 8:30 часот. Прочитај повеќе