На помалку од една недела до изборите на граѓаните им е достапна нова алатка. Нерегуларности е алатка што треба да им помогне на граѓаните едноставно да пријавуваат различен вид на изборни нерегуларности, притисоци или проблеми. Сè ова е во функција на спроведување фер и слободни избори во  Република Македонија. Алатката го користи истиот систем Ushahidi […]

Прочитај повеќе