Стартувана во 1990-та година кога немаше такво нешто како Веб, кога Microsoft сè уште немаше добар Windows, компјутерите се бутираа на DOS; кога беше период на Apple без отпуштениот Стив Џобс; во Македонија шестмина ентузијасти ја основаа Макпетрол компјутери со намера да ја донесат ИТ револуцијата и тука. Започнаа со продажба на хардвер, но подоцна […]

Прочитај повеќе

neoCloud, е нова cloud computing услуга со која Neocom и Neotel сакаат да им понудат „сопствен виртуелен податочен центар без инвестиции во хардевер“ на сите компании кои тоа им е потребно. Neocom вели дека „virtual data center“ или vDC услугата е наменета за компании и поединици кои „ќе можат да се фокусираат на примарните бизнис […]

Прочитај повеќе