Никој не очекуваше дека на вториот ден од најголемата зимска распродажба, Steam корисниците ќе поминуваат часови без пристап не само до распродажбата туку и до нивните игри. До пред некое време, Steam беше недостапен за сите посетители, а за таквото нешто зема заслуга сајбер терористичката група Phantom Squad која изјави дека лансирале „огромен DDoS напад“. […]

Прочитај повеќе

Research in Motion најaви дека претплатниците кои четири дена немаа пристап до BlackBerry сервисите ќе добијат бесплатен пристап до премиум платени апликации од вкупен износ од 100 долари и еден месец бесплатна техничка поддршка за своите бизнис корисници, зависно од достапноста на понудата, видот на уредот, пристап до BlackBerry App World и локалните услови и […]

Прочитај повеќе

Милиони корисници беа оставени на цедило откако популарниот VoIP сервис Skype се сруши и не беше достапен скоро 24 часа. Сега Skype излезе со објаснување велејќи дека проблемот настанал поради грешка во Windows верзијата по што следувале неколку последователни проблеми, за на крај да се сруши.

Прочитај повеќе

Често се случува да наидете на порака дека не можете да отворите еден сајт. Ако е сајт кој функционирал веднаш си помислувате дека можеби е нешто до вашата интернет конекција. Затоа за да нема забуни Google Chrome сега ве информира дали и другите корисници имаат проблем да пристапат на тој сајт.

Прочитај повеќе

Друштвената мрежа е недостапна за многумина корисници, некои забележуваат дека избришаните и објавените постови се враќаат, односно ги снемува. Некои корисници тоа ги нервира, други пак се шегуваат… а трети пак како Tocka.com.mk паничат бидејќи:

Прочитај повеќе