Викендов заврши Светското првенство во најпопуларната стратешка игра со карти Magic the Gathering. Македонија која учествуваше на првенството влезе во топ-16, што е најголем успех на репрезентацијата. Успехот на македонската репрезентација, но и на останатите условно помали репрезентации е прогласен за топ 5 момент на настанот од организаторите. Македонската репрезентација во Холандија беше во состав: […]

Прочитај повеќе