NBCUniversal и Twitter најавија повеќегодишно партнерство во кое на микроблогот доаѓа нова содржина настани во живо. Партнерството со NBCUniversal ќе донесе видео содржини од гала настани и најдобри моменти од спортски настани. NBCUniversal е една од телевизиите кои ќе ја пренесуваат Олимпијадата ова лето, па ова веројатно ќе биде најголемиот настан на кој ќе ја […]

Прочитај повеќе

Телевизиската куќа NBC во потрага по помлада публика креираше тим од 30 члена кои креираат содржини за Snapchat. Snap склучи договори со повеќе медиуми кои креираат содржина за платформата. Со ова Snap може да ги задржи медиумите на својата платформа, а телевизиите ќе се обидат преку поприфатлива платформа кај младите да ги привлечат до своите содржини. […]

Прочитај повеќе